top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHome of Meraki

LENTE

Het is weer lente! Wat fijn, alles gaat open en richt zich weer naar buiten toe! De winter is voorbij..Seizoenen.


“De wisseling in seizoenen brengt ook een hoop energie verschuivingen met zich mee. Zo is de verschuiving van winter naar lente en zomer er een van, naar binnen naar buiten, van rust naar uiten!”

Winter.


In de winter trekt de energie zich op natuurlijke wijze meer naar binnen toe. Het is een tijd van stilte en rust. Zodat alles wat we in de volheid van de zomer hebben opgepikt en geleerd ook kan integreren en kan zakken in de diepere lagen van ons systeem. Deze donkere dagen forceren ons naar binnen toe te gaan, ons te berusten om zo energie te sparen.Lente.


Dan komt de lente! Alles staat op springen. De knoppen barsten open en nieuw leven vult de lucht. De zon laat zich weer vaker zien en de mensen gaan weer naar buiten. Insecten komen van overal en hoppen van bloem naar bloem. Bestuiving en bevruchting, de pollen en zaden hangen in de lucht!

De lente is een explosie aan energie en levenskracht.

De natuur heeft zich hier in de winter goed op voorbereid door rust te nemen.

Wij nemen deze rust veel minder en wanneer deze uitbarsting plaats vindt werkt dit in op onze reserves.

Dit komt mede door onze technologie en elektriciteit. Daardoor zijn we in staat, ook in de donkere uren, licht en energie te creëren. Dit maakt dat we in de winter de tijd van rust en bezinning vaak overslaat. Het kan o.a. zorgen voor onbalans.


Ritme.


Het ritme van de natuur zit ook in ons. We zijn alleen experts geworden in het negeren ervan. Het maakt dat mensen in de tijd van de lente vaak ook moeheid en uitputting ervaren ('Lente moeheid' noemen we dit).

Zorg goed voor jezelf en wees je hier bewust van zodat deze omschakeling voorspoedig kan verlopen. Neem tijd en rust om te genieten van alle kleuren en geuren om je heen. Zonder je op te laten slokken door de plotselinge overvolle terrassen en sociale uitnodigingen.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page