top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHome of Meraki

Licht op

Bijgewerkt op: 21 jan. 2020

Mocht je met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn dan verruimt dit je bewustzijn. Het is als een lampje dat steeds feller gaat schijnen. Mogelijk komen hierbij overtuigingen, oude patronen en realiteitslagen aan het licht die niet meer passen en nu gaan knellen als een te kleine jas. Door hier naar te kijken en je er bewust van te worden brengt in de meeste gevallen al een transformatie op gang.

Dit kan zorgen voor verschuivingen in, zowel het energetisch veld als uiteindelijk ook in de meer zichtbare, fysieke laag.


Mocht je dit in je persoonlijk proces ervaren dan is de keus aan jou om dit jasje te houden of uit te trekken. Misschien wil je een nieuwe jas proberen of het kan zijn dat er helemaal geen jas meer nodig is! Dit klinkt makkelijk maar zo voelt dat waarschijnlijk helemaal niet. Het kan voor behoorlijke turbulentie zorgen. Het vraagt om loslaten. Loslaten van een gewoonte, het verleden/toekomst, verwachtingen, een relatie, geliefde vriend of familielid, je baan of huis etc. Het is het loslaten van het bekende en vertrouwde wat ons veiligheid en zekerheid gaf… Wat er voor in de plaats komt is soms nog niet helder en dit onbekende kunnen we alleen betreden met vertrouwen. We bevinden ons dan even in het donker.


Duisternis klinkt heftig. Dit komt omdat het vaak niet volledig begrepen wordt. Duisternis is daar waar (nog) geen licht aanwezig is. Licht is hierin synoniem aan bewustzijn. Waar geen licht is kunnen we niet goed zien en dat maakt het eng en verwarrend. Het is dat deel van ons dat nog onbewust is.


We zoeken naar het lichtknopje terwijl we zelf het licht zijn.


Het uiteindelijke ‘doel' is om wakker te worden en dit noemen we Verlichting. VerLICHTing is het schijnen van het(ons) licht in het donker zodat we (opnieuw) kunnen zien. Daarvoor is het belangrijk duisternis niet uit de weg te gaan. Het is dat stukje in ons dat niet ziet, niet weet en leeft in de illusie van afgescheiden/verloren/alleen zijn. De angst voor het donker lijkt ons in de greep te houden maar het biedt tegelijkertijd de ultieme mogelijkheid om het licht in onszelf opnieuw te zien en te voelen. Kijk daarvoor niet naar buiten maar naar binnen. Dat is niet altijd makkelijk en voor het bewandelen van dit pad is moed nodig. Het geeft je echter ware verruiming en vrijheid terug!


Wanneer je obstakels tegen komt weet dan dat de tijd van pootje baden voorbij is, je hebt geleerd hoe te zwemmen en nu wordt je in het diepe gegooid. Vergeet niet dat je je hiervoor hebt voorbereid!

Er is niemand die je duwt, je bent er gewoon klaar voor en je kunt er op vertrouwen dat je het aan kunt, wat er ook op je pad verschijnt!


Weet dat je niet alleen bent en dat je gesteund wordt ook al voel het soms als een eenzaam proces.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

I see you

LENTE

תגובות


bottom of page