top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHome of Meraki

EMPOWERMENT

Is het nodig om de kracht van de vrouw te blijven benoemen en te benadrukken?


“Of we nu wel of niet als vrouw in al onze kracht en potentie worden (h)erkent en gezien, zijn we eigenlijk zelf wel overtuigd?”

Vrouwelijke kracht.


Wanneer een vrouw daadwerkelijk in haar zelf gelooft en zodoende in haar kracht gaat staan, kan niets of niemand haar klein krijgen. Dit is waar de vrouwelijke kracht over gaat. Deze kracht gaat verder dan het fysieke en is werkelijk onverwoestbaar. Het is de kracht die nieuw leven schept en de kracht van het werkelijk ZIJN. Dit maakt het tegelijkertijd al zolang gevreesd.


Onderdrukking.


Angst is de grootste motivator geweest tot onderdrukking. Deze angst is niet alleen bij de man te verhalen, maar schuilt ook in de vrouw zelf. In werkelijkheid gaat deze angst over de angst voor de grootsheid in onszelf. Door de grootsheid niet binnen maar buiten onszelf te zoeken en te vinden hebben we onszelf van onze eigen kracht onthouden. Dit heeft ons angstig en kwetsbaar gemaakt en het gevoel van afgescheidenheid gecreëerd. We hebben deze kracht over de eeuwen heen aan god(en) en godin(nen) toegeschreven en als grote machten buiten onszelf gezien. Met als gevolg dat we ons klein en nietig zijn gaan voelen.


Man en vrouw.


Bij het onderdrukken van dat wat de vrouw is en wat zij vertegenwoordigd, heeft hij ook dit deel in hem zelf onderdrukt. Al is deze kracht eeuwenlang onderdrukt en vernietigd, klein en onzichtbaar gemaakt, we worden nu uitgenodigd om er (weer) volop in te gaan staan. Man en vrouw.


Loslaten.


Al het leed en strijden mag los gelaten worden. Want we doen het onszelf aan. Iedereen is een spiegel van elkaar en uiteindelijk is er maar één. Je hoeft jezelf niet tegenover jezelf te bewijzen, WEET dat je deze kracht bent en durf erin te geloven. Dan ga je je eigen kracht ook ervaren en leven. Er hoeft niets bewezen te worden naar de buiten wereld. Deze bestaat niet, niet echt! Jij bent degene die zichzelf zou mogen overtuigen en dit doe je juist met je vrouwelijke kracht, de kracht van het ZIJN. Jij bent het en je bent nooit anders geweest. Wederom geldt dit niet alleen voor de vrouwen maar zeker en zo niet meer voor de mannen.


De vraag is daarom, kun jij jezelf empoweren door werkelijk in jouw grootsheid te geloven en te gaan staan?


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

I see you

Comments


bottom of page